Manisa’da üretilen 25 bin üzüm suyu şişesi, Ankara’da Atatürk Orman Çiftliği’nce etiketlenip paketlendikten sonra ülkenin dört bir yanına gönderiliyor. Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Akay Ünal, taleplere yetişemediklerini, ülke genelinde seri üretime geçilmesi noktasında taliplerini beklediklerini söyledi. Ünal, şöyle devam etti:
Ülke genelinden yoğun taleplerimiz var ama pilot olduğu için geniş bir alanda üretim yapamıyoruz. Ancak son 2 yıldır Atatürk Orman Çiftliği ile bir protokolümüz var. Bu kapsamda her yıl 25 bin şişe üzüm suyunun Ankara’da basımı ve ambalajlanması yapılarak ülkenin her tarafına gönderimi sağlanıyor.
Üzüm ürünlerinin işlenmesi konusunda tüm üretim proseslerini ve nasıl yapılacağını belirlemiş durumdayız. Taliplerimizi bekliyoruz ve ülke genelinde bu faydalı, tamamıyla yaş sıkım olan, içerisinde su ilavesi olmayan sağlıklı ürünlerimizin tüketici ile buluşması en büyük arzumuz.
Küçük şişelerimiz 250 mililitre olarak 4 liraya, 1 litrelik olanlarının ise 12 liradan satışı yapılıyor. Seri üretime geçtiği zaman maliyetleri mutlaka daha da düşecektir.”
Sağlık için de birçok faydası var
Düzenli üzüm suyu tüketiminin faydalarına da değinen Ünal, “Vücudu toksinlerden temizler ve bağışıklığı güçlendirir. Karaciğeri zararlı hücrelere karşı korur. Midedeki kramplara bağlı olarak meydana gelen kusma probleminin önüne geçer. Kötü kolesterolü düşürür. Bununla birlikte damar tıkanıklıklarını da önleyerek kalp hastalıklarının önüne geçer. Sindirim sisteminin işlevlerini daha kolay bir şekilde yerine getirmesine yardımcı olur. Kandaki trigliserit seviyesini düşürerek yağlanma problemini önler” diye konuştu.








